Kleding inzameling.kledingactie 2

Tijdens de dankdag, woensdag 25 november was er de mogelijkheid om (winter) kleding en speelgoed af te geven in de Petruskerk. Hiervan is door vele inwoners van ons dorp massaal gebruik gemaakt. Graag laten we u weten wat deze actie heeft opgebracht en wie hiermee wordt geholpen.

Donderdag 26 november is dit bij de kledingbank Zeeland bezorgd, we zijn daar hartelijk ontvangen door de oprichtster, nu coördinator, van de kledingbank. Haar verbazing en dankbaarheid was groot. De hoeveelheid kleding die we brachten, hadden ze nog maar zelden in één keer binnengekregen. Het volume was een VW-bus en de instrumentenkar van de muziek beide tot de nok gevuld. Ze zag ook dat de zorg die alle gevers hadden besteed aan vouwen en verpakken ver bovengemiddeld was. Allemaal voortekenen van echte kwaliteit waarmee veel mensen blij gemaakt zullen worden. In de rondleiding die we hebben gekregen hoorden we dat aanstaande maandag het uitsorteren begint. Hiervoor hebben ze een groep van tientallen vrijwilligers, waaronder sinds kort ook Syrische vluchtelingen uit het AZC. Uitsorteren in A en B kwaliteit, vervolgens in soorten kleding. Ze hebben niet alleen vrije tijdskleding, maar ook sollicitatiekleding, feestkleding, zelfs bruidskleding. De mooiste kleding komt direct in hun ‘winkel’ te hangen. Een winkel zo mooi, dat die in een winkelstraat niet zou misstaan. De 3000 klanten uit heel Zeeland mogen daar in alle rust en privacy een kledingpakket uitzoeken, passen en gratis meenemen. Alles op afspraak om de privacy te waarborgen, maar ook om voldoende aandacht en warmte te kunnen geven aan de klant die een heerlijk rustmoment beleeft in hun vaak zo moeizaam bestaan. Niet alleen in de winkel wordt verdeeld, maar ook op andere plaatsen en aan andere mensen met een behoefte. Zo ging vorige week een lading kleding naar Calais om daar de asielzoekers te kleden tegen de komende winterse temperaturen.

 

Een fantastisch initiatief dat 5 jaar geleden met één persoon is begonnen, maar ondertussen 80 vrijwilligers kent. Werkend in de sortering, als kledingadviseur/stylist, op de administratie, in de logistiek, de technische dienst. Als organisatie kent de kledingbank geen enkel verschil met een middelgroot bedrijf. Zeker de moeite waard hen een volgende keer opnieuw te steunen. Alle gulle gevers hartelijk dank. Op enig moment zal er zeker een vervolg worden georganiseerd, we hopen opnieuw op uw massale deelname. Wilt u hen tussentijds ook steunen? Er staat altijd een inzamelcontainer gereed in de hal van het Scaldacollege, Ravensteinweg 1a in Middelburg.

 

De diaconie van PKN-Serooskerke, namens de kledingbank Zeeland.

www.kledingbank-zeeland.nl